top of page

Salted mackerel omelet (khai jeaw pla in see khem)
ไข่เจียวปลาอินทรีเค็ม

ไข่เจียวปลาอินทรีเค็ม-1.jpg

 Ingredient

  • 2 eggs

  • Salted mackerel 15 g.2.

  • Chopped chili 5 g.3.

  • Diced carrots 5 g

  • Soy sauce 1 tsp.

  • Seasoning sauce 1 tsp.

  •  Pepper 1 g.

 ส่วนประกอบ

  • ไข่ไก่ 2 ฟอง1.

  • ปลาอินทรีเค็ม 15 กรัม2.

  • พริกซอย 5 กรัม3.

  • แครอทหั่นเต๋า 5 กรัม

  • ซีอิ๊วขาว 1 ช้อนชา

  • ซอสปรุงรส 1 ช้อนชา

  • พริกไทย 1 กรัม

Instructions

  • Prepare the pan with high heat, and add oil to the pan

  • Fried salted mackerel until golden brown and take out on a plate and crush fried salted mackerel

  • Crack the eggs into a bowl and beat the eggs until they are completely mixed.

  • Put diced carrots and chopped chili in a bowl and beat until they are completely mixed

  • Add soy sauce and sauce in a bowl and beat until they are completely mixed

  • Put fried salted eagle in a bowl and beat to combine.

  • Prepare the pan with high heat, and add oil to the pan

  • Fried salted mackerel omelet until golden brown and take out on a plate

  • Ready to serve.

 วิธีทำ

  • ตั้งกระทะแล้วเติมน้ำมันลงในกระทะ (สำหรับทอด)

  • ทอดปลาอินทรีเค็มจนมีสีเหลืองทอง ตักใส่จาน และ ขยี้ปลาอินทรีเค็มทอดให้เป็นชิ้นเล็กๆ

  • ตอกไข่ใส่ชาม แล้วตีให้เข้ากัน

  • ใส่แครรอทและพริกในชาม ตีให้เข้ากัน

  • ใส่ซีอิ๊วขาว และซอสปรุงรสลงในชามตีให้เข้ากัน

  • ใส่ปลาอินทรีเค็มทอดลงในชามแล้วตีให้เข้ากัน

  • ตั้งกระทะ เปิดไฟ เติมน้ำมันลงกระทะ

  • ทอดไข่เจียวปลาเค็มจนมีสีเหลืองทอง

  • ตักใส่จานพร้อมเสิร์ฟ

bottom of page