Salted mackerel omelet (khai jeaw pla in see khem)
ไข่เจียวปลาอินทรีเค็ม
Ingredient
-
2 eggs
-
Salted mackerel 15 g.2.
-
Chopped chili 5 g.3.
-
Diced carrots 5 g
-
Soy sauce 1 tsp.
-
Seasoning sauce 1 tsp.
-
Pepper 1 g.
ส่วนประกอบ
-
ไข่ไก่ 2 ฟอง1.
-
ปลาอินทรีเค็ม 15 กรัม2.
-
พริกซอย 5 กรัม3.
-
แครอทหั่นเต๋า 5 กรัม
-
ซีอิ๊วขาว 1 ช้อนชา
-
ซอสปรุงรส 1 ช้อนชา
-
พริกไทย 1 กรัม
Instructions
-
Prepare the pan with high heat, and add oil to the pan
-
Fried salted mackerel until golden brown and take out on a plate and crush fried salted mackerel
-
Crack the eggs into a bowl and beat the eggs until they are completely mixed.
-
Put diced carrots and chopped chili in a bowl and beat until they are completely mixed
-
Add soy sauce and sauce in a bowl and beat until they are completely mixed
-
Put fried salted eagle in a bowl and beat to combine.
-
Prepare the pan with high heat, and add oil to the pan
-
Fried salted mackerel omelet until golden brown and take out on a plate
-
Ready to serve.
วิธีทำ
-
ตั้งกระทะแล้วเติมน้ำมันลงในกระทะ (สำหรับทอด)
-
ทอดปลาอินทรีเค็มจนมีสีเหลืองทอง ตักใส่จาน และ ขยี้ปลาอินทรีเค็มทอดให้เป็นชิ้นเล็กๆ
-
ตอกไข่ใส่ชาม แล้วตีให้เข้ากัน
-
ใส่แครรอทและพริกในชาม ตีให้เข้ากัน
-
ใส่ซีอิ๊วขาว และซอสปรุงรสลงในชามตีให้เข้ากัน
-
ใส่ปลาอินทรีเค็มทอดลงในชามแล้วตีให้เข้ากัน
-
ตั้งกระทะ เปิดไฟ เติมน้ำมันลงกระทะ
-
ทอดไข่เจียวปลาเค็มจนมีสีเหลืองทอง
-
ตักใส่จานพร้อมเสิร์ฟ